Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the post-smtp domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/br-easy.com/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the rocket domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/br-easy.com/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6114
Vriesea | Breasy

Vriesea

Paspoort

Naam
Vriesea
Oorsprong
De Vriesea is een van de sterren van het Zuid-Amerikaanse tropische regenwoud, waar meer dan 150 verschillende soorten voorkomen. Het is een Bromelia met een vertakte bloem en compacte groene bladeren.

Hun tropische wortels maken Vriesea’s uitstekende survivors, ze hebben dan ook weinig onderhoud nodig.
icon location
Geef de Bromelia een plaats in het licht (niet in de volle zon!)
icon watering
1x per 2 weken
icon temperature
14-30 ° C
icon eatbale
Niet nodig

Care tips

Heb je deze Bromelia recent gekocht en wil je weten hoe je het beste hiervoor kan zorgen?

Schrijf je dan in voor jouw persoonlijke Bromelia Coach en ontvang tips over jouw plant.

Meet the plant

De Vriesea is een kamerplant die je doet beseffen dat de natuur ook wel eens een dolle dag heeft. Hij is verkrijgbaar in oogverblindende knalkleuren als rood, oranje, geel, groen, roze, paars en wit. En in bizarre vormen zoals lange vuurpijlen, afgeplatte lepels en brede veren, die groeien uit een bladrozet.

Wist je dat

In het wild voedt de Vriesea zich met regenwater, afgevallen bladeren en vogelpoep. De plant vangt die dingen allemaal op in de rozet, waar zo een reservoir vol voedingsstoffen ontstaat. Niet alleen de Vriesea voedt zich hiermee, ook dieren maken gebruik van deze wateropslag. Vogels, apen, kikkers en andere insecten komen er graag een slokje uit nemen. Vooral voor de gifkikker is de plant onmisbaar. Zij maken gebruik van het water in de koker van de plant om hier hun kikkerdril in af te zetten en zich zo voort te planten.

Volg Breasy voor INSPIRATIE